Abel de Lange
Abel is werkzaam als presentator en muziekredacteur bij RTV Noord Holland en is een liefhebber van alle muziek die goed en doorleefd klinkt. Het begint al op jonge leeftijd met het draaien van de plaatjes die hij thuis vindt: Ray Charles, Harry Belafonte en Chubby Checker. Abel is autodidact. Hij speelt in de jaren 80 en 90 gitaar in bands als Paolo Passionato and the Pennies from Heaven (2 singles), Bertje Beenen’s Bloedgroep (2 singles) en feestband Capsones. Met de Ierse zanger Francie Conway toert hij door Nederland en Zwitserland. Hij maakt verschillende muziekreizen naar de VS. New York (workshop slide gitaar), San Francisco (Californië), Atlanta (Georgia), Austin (Texas) en het mekka van de swamp muziek: New Orleans (Louisiana), alwaar hij een aantal keren het ‘New Orleans Jazz & Heritage’ festival bezoekt. In 2009 gaat hij zijn muzikale neus achterna en komt terecht in Brazilië. In steden als Rio de Janeiro, Salvador de Bahia en Recife komt hij in aanraking met o.m. de choro en de forró, welke laatste sterke gelijkenissen vertoont met de zydeco uit Louisiana. Abel zingt en bespeelt 6- en 12 snarige gitaren, dobro, lapsteel (slide), bajo sexto en mandoline. Zijn semi akoestisch kwartet “The Bayou Mosquitos” bestaat reeds 25 jaar. De band speelt met veel plezier en toewijding de muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten. De Mosquitos maken twee albums: ‘Con alma y vida’ (2003) en ‘Delta Darlings’ (2009). In 2015 verscheen een jubileum EP op vinyl ivm. het 25 jarig bestaan van de groep. Momenteel is Abel actief met zijn. Muziek Fiets Tour, en BAC’s Abel’s Americanana.
Marius Bos
Slechts vier jaar is Marius als hij de accordeon ter hand neemt. Op zijn zesde speelt hij bij uitvoeringen van de accordeonclub in zijn woonplaats Stadskanaal en niet veel later vrolijkt hij diverse trouwpartijen op.
Als 12 jarige zit hij in de schoolband van het Stadskanaalster lyceum…maar dan raakt de accordeon uit de gratie en Marius schakelt over op de basgitaar.
Na een periode van veel spelen in een regionaal dans en showorkest stapt hij definitief over naar de popmuziek.
Eind jaren zestig, begin jaren zeventig timmert hij landelijk aan de weg met de legendarische groep “Child of Nature” uit het Drentse Grolloo.
Ook speelt hij in die tijd in de Oost Groninger formatie “Hottime Band”.
Als deze ophoud te bestaan neemt Marius een ferm besluit en verhuisd hij naar Amsterdam waar hij door Flaco Jimenez aangestoken allengs het buikorgel weer ter hand neemt. Het bloed kruipt…
In 1990 richt hij in Zaandam de formatie “Hot Boudin” op en zit hij definitief op het cajun zydeco tex mex spoor. De groep gaat in 1992 over in “Zydeco Train”.
Met zanger Leon van der Weiden van “Zydeco Train”, start hij in 1996 “Swamp”.
MetSwampmaakt Marius een aantal cd’s.
Nu speelt hij naast de Bayou’s nog met de Dixie Dudes, Bluezofeel en Simple Men. En met Leo Unger en Nicko Christiansen (Livin´Blues)
Louis Ter Burg
Multi instrumentalist Louis Ter Burg begon als kind op potten en pannen, tot wanhoop van moeder. The rest is history. Hij speelde in een rits van bands. Van skiffle (Slumberland Blues Band) en Schotse folk (Fowre) via feestorkest Los Bandos naar The Bayou Mosquitos, en andere illustere gezelschappen als de 4Tuoze Matroze, The Naturals, TOM, de BEFband (met Hein de Kort), James Bond Allstars en nog steeds in country-orkest de Wilma’s, Freddy und die Düsenjäger en natuurlijk de Raggende Manne.
Veel gevraagd sessie-muzikant en invaldrummer (The Bold and the Beautifull, Ron, Caramba)
Studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (ethnomusicologie en theoretische muziekwetenschap) en houdt van alle muziek met soul en humor.
Daarnaast schrijft hij muziek voor theater, tv en film. Voor oa de Familie van Michiel van Erp, Hans Pool, VARA, VPRO en Theatergroep Carver, Het Toneel Speelt. En speelde als theatermuzikant in groepen als Carroussel, Max, Tom.
Geluidstechniek, opname/mix, Logic Pro, FCPX.
En ontwerpt platenhoezen, affiches, websites (zoals deze).
”Ik hoor hier een saxofoon solo…”
”OK, dan hoeven we die niet meer op te nemen.”
Ad (Basbeus,Att) van Beusekom
Halverwege de jaren zestig kreeg Ad een bas (een rode skai-leren plank van Höfner) in z’n handen gedrukt, omdat de rest van de instrumenten al verdeeld was onder de andere leden van de band in oprichting. Eerste nummers om te spelen: Friday child van Them en Lying all the time van de Outsiders.
Na verloop van tijd werd Amsterdam de uitvalsbasis voor de jonge muzikant. Een goede zet want op elke hoek van de straat was wel een medemuzikant te vinden, veel keus dus en een goede leerschool.
‘Heat’, ‘MindMassage’, ’Wolf’, ‘Dutch Comfort’, ‘Dom Lelijk en Gemeen’, ‘Just like that’ en ‘Robin Banks’ waren de groepen waar Ad het vak leerde.
Halverwege de jaren 80 kwam Rockin’ Belly om een bassist, eerste optreden op het stripfestival te Breda en een paar dagen later Paradiso Amsterdam, dat was een mooie start ☺. Ergens tijdens een optreden in Hongarije kreeg Ad z’n geuzennaam Att (Attila)
De Amsterdamse Straatband zocht een bassist, maar wel een die contrabas speelde. Zo’n ding aangeschaft en ja hoor, ze wilden Ad wel hebben.
Zo kwamen er meer groepen om een bassist: ‘De Volle Pont’ van Bellyzanger Frans de Wit, ‘The Naturals’ van Bert Boot, ‘Van Winkel’ met Egon van Vliet, ‘Alex Roeka’ met Rein Hartog en Peter van Os, ‘Pazjanka Orkestra’ met oa leden van de Straatband, ‘Taborak’ met Gert Koolhof en ‘De Wilma’s (met Wilma en René Windig), allemaal inspirerende omgevingen.
Als laatste in de rij kwam Abel de Lange langs met een plek als invalbassist bij de Bayou Mosquitos. Dat beviel goed en daar speelt Ad ook al weer een jaar of 15, permanent ingevallen.
“Voor dat geld kunnen we twee keer voor niks spelen…”